Bostadshus - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Öhbergsvägen 33, Mariehamn

Visning:

Bostadshus

Fantastiskt bostadshus i CENTRALT LÄGE med modern tillbyggnad och takterrass på etablerade Öhbergsvägen i Mariehamn!

Utgångspris:

485 000 €

Våningsyta:

226 m2

Tomtstorlek:

885 m2

Antal rum:

6 R+K

Byggår:

1956. Renoveringsår 2013, 2014, 2015, 2019, 2020 och 2022.

Bostadshuset

Bostadshuset är ursprungligen uppfört under 1950-talet med källare under en del av huset och arkitektritad tillbyggnad från 2013 med en stor umgängesdel med generös takhöjd och en övre toppvåning med tillhörande balkong mot gården i öster och takterrass mot gatan i väster. Utbyggnaden har vitmålad träpanelfasad och husets ursprungliga del har putsad fasad, vilket ger bostadshuset en rejäl karaktär.

 

Entrévåning/Källarvåning

Entrévåningen är renoverad 2016 med bl.a. platsbyggd förvaring, skafferi, påbörjad vinkällare samt färdigt renoverad badrums-och bastuavdelning med dubbla duschar och tvättstuga. Den nybyggda bastun har elspis från Sawo 2016 och glasdörrar med fin design, i utrymmet utanför den nybyggda bastun har den nuvarande ägaren även behållit den ursprungliga vedeldade bastuspisen samt en ursprunglig vedeldad köksspis. I anslutning till entrévåningen finns också garage bl.a med tillhörande arbetsbänk, diskbänk, förvaring och teknikrum med utrymme för bl.a. bergvärmepumpen. Garaget har också vattenanslutning. Hela våningen med undantag av garaget, vinkällare och matkällare har klinkergolv med golvvärme kopplat till bergvärmen.

Våning II, bostadens huvudsakliga bostadsdel

Stort och mycket påkostat kök med matplats i öppen lösning och direktaccess till privat ingärdad gårdsdel mot söder. Köksinredningen är från IKEA 2013 och ägaren har därefter bl.a. låtit installera en Lofra spis (2018), bänkskivor i vit kompositsten (2019), vinkyl, LG side-by-side (2021) m.m. Vid matsalen finns också öppen spis med insats för extra mysfaktor och värmekomfort. Köket och matsalens golv har elegant fiskbensparkett, som ger en tidlös och exklusiv känsla. Intill köket finns två sovrum och vidare mot utbyggnaden finns ytterligare två sovrum, vilket på detta plan ger hela fyra sovrum. Mot gården i öster finns utbyggnad med stor umgänges-och vardagsrumsdel med mycket generös takhöjd och utgång till gården som är belägen i syd och österläge. Vid utgången till gården finns separat inglasad veranda som med fördel kan användas som en fin säsongsförlängare för kräftskiva, fester, bjudningar och andra tillställningar.

Våning III Takvåning

Stort Masterbedroom med en hel garderobsvägg och balkong mot gården, separat badrum med dusch och toalett samt takterrass. Badrummet har sjöutsikt mot norr och från takterrassen når du en av Öhbergsvägens högsta punkter och har sjöutsikt över stan mot Östra hamnen. Masterbedroom har luftvärmepump med AC.

Renoveringar

Bostadshuset har sedan 2013 genomgått mycket omfattande renoveringsarbeten bland annat inkluderande dräneringsarbeten, tomt & gård, fönsterbyten och nya fönster i den nya delen (varav de fönster i den äldre delen som ej är bytta har målats), nya avlopp, nytt yttertak (falsat plåttak med snörasskydd) och nya innertak, el, bergvärme samt såväl interiöra som exteriöra arbeten. Därtill har fiber kopplats in och ny ytterdörr med Yale kodlås installerats. För en mer detaljerad beskrivning angående utförda renoveringar kan spekulanter ta del av besiktningsdokumentation samt via mäklaren övrig information som erhållits av säljaren.

Gården och tomtområdet

Ägotomt om 885 kvm är fint anlagd med gräsmatta, stenläggningar och generösa altanpartier i flera väderstreck. Mot söder fantastisk ingärdad del som också nås invändigt via köket/matsalen.. På tomten finns lekstuga och fristående förrådsbyggnad. Gården är mycket insynsskyddad och ingärdad med både plank och med häck. Mot öster finns grönområde som nås via en gårdsgrind. I anslutning till entrén finns värdefullt utrymme för förvaring.

Fastigheten är mycket centralt och strategiskt belägen med bland annat följande på mycket korta avstånd:
Centrum, Lilla holmen badplats, badhuset Mariebad, lekparken Lindan, skola, motionsspår, strövområden, all vardaglig service, kommunikation och nöjen.

Hör av dig till ansvarig mäklare för din alldeles egna visningstur!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Öhbergsvägen 33

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 226 m2

Tomtstorlek: 885 m2

Antal rum: 6 R+K

Byggår: 1956. Renoveringsår 2013, 2014, 2015, 2019, 2020 och 2022.

Bastu: Ja

Teknik: Mekanisk frånluftsventilation och friskluftsventiler. Fiber.

Uppvärmning: Bergvärme kopplat till vattenburen golvvärme och radiatorer. Elburen golvvärme i badrum på vindsvåning. Luft-luftvärmepump i sovrum på vindsplan.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-8-12-4

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Fastigheten är mycket centralt och strategiskt belägen med bland annat följande på mycket korta avstånd: Centrum, Lilla holmen badplats, badhuset Mariebad, lekparken Lindan, skola, motionsspår, strövområden,  all vardaglig service, kommunikation och nöjen.

Övrigt: Fråga mäklaren ang. mer information och detaljer kring det lösöre som ingår/ej ingår vid köpslut

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden