Bostadshus - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Östernäsvägen 50, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Modernt egnahemshus med garage i Östernäs, Mariehamn

Utgångspris:

249 000 €

Våningsyta:

174 m2

Tomtstorlek:

941 m2

Antal rum:

7 R+K

Byggår:

1994

Bostadshus i Östernäs, Mariehamn

Välkommen till detta vackra och prydliga egnahemshus i två plan, beläget i det populära området Östernäs i Mariehamn. Bostadshuset är ett Myresjöhus från 1994 på en betongplatta med underliggande isolering och har ett yttertak av betongpannor. Ett nytt uppvärmningssystem installerades 2023, i form av en luft-vattenvärmepump, vilket erbjuder ett energieffektivt och bekvämt boende. Huset har vattenburen golvvärme i hela nedre våningen samt i badrummet på övre plan. Övriga rum värms upp av vattenburna radiatorer.

Planlösning och Interiör:

Huset har en utmärkt planlösning med generösa ytor för familjeliv och umgänge. På nedre plan finns en stor och välkomnande entréhall, separat kök, matsal och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till en stenlagd uteplats. Här finns också ett sovrum/kontor, badrum, bastu, grovkök och teknikrum med direktaccess till garaget.

På övre plan möts du av ett allrum med utgång till balkongen, fyra rymliga sovrum och ett nyrenoverat badrum (2024) med golvvärme. Master bedroom har en walk-in closet medan övriga sovrum erbjuder gott om förvaringsutrymme i form av garderober och byråer. Detta hus passar perfekt för den stora familjen eller för den som behöver extra utrymme för hemmakontor eller hobbyrum.

Renoveringar och Uppdateringar:

De senaste fyra åren har huset genomgått omfattande renoveringar och uppdateringar. Värmesystemet har förnyats, infarten asfalterats, och uteplatsen stenlagts. Farstun och balkongräcket har renoverats och nya garageportar har installerats. Köket har uppgraderats med ny kyl och frys, induktionsspis och mikrovågsugn. Tvättstugan har utrustats med ny tvättmaskin och torktumlare. Ytskikten inomhus har fräschats upp för att skapa en modern känsla, och under det senaste året har fasaden målats om och badrummet på övre plan totalrenoverats.

Tomt och Omgivning:

Tomten, en legorätt om 941 kvm är huvudsakligen anlagd med gräsmatta och har inslag av barrträd. Baksidan har en stenlagd uteplats, entrén är stenlagd och infarten är asfalterad mot garaget.

Läget är ypperligt med närhet till Mariehamns centrum, skolor, dagis, idrottsanläggningar samt promenad- och cykelvägar. Detta gör det till ett idealiskt hem för familjer och alla som söker ett bekvämt boende med alla nödvändiga bekvämligheter inom räckhåll.

Sammanfattning:

Detta egnahemshus kombinerar en välplanerad rumsfördelning, hög komfort och ett strategiskt läge. Kontakta oss för att boka en visning och upptäcka ditt nya drömhem i Östernäs, Mariehamn!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Östernäsvägen 50

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 174 m2

Tomtstorlek: 941 m2

Antal rum: 7 R+K

Byggår: 1994

Bastu: Ja

Teknik: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning. Fiber.

Uppvärmning: Luft- Vattenvärmepump till vattenburen golvvärme i bottenplan samt i duschrum på övre våning. Ekonomiutrymmen samt övre plan finns vattenburna radiatorer.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: Legorätt. 478-17-38-3-L1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Utförda uppdateringar/renoveringar: 2024 - Fasadmålning, totalrenovering badrum på övre plan, vind/insynsskydd baksida, nytt takfönster. 2023 - Stenläggning uteplats, nytt värmesystem(Luft- Vattenvärmepump till befintligt vattenburet värmesystem), Fjärrstyrt Yale Doorman. 2022 - renoverat farstu inkl balkongräcke. 2021 - Asfaltering av garageinfart, stenläggning entré, nya garageportar, ny kyl och frys, mikrovågsugn och induktionsspis(Electrolux), ny tvättmaskin och torktumlare(Electrolux), parkett lagd i masterbedroom. Samt alla ytskikt inomhus renoverade under 2021-2023.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Arrendekostnad: Priset för inlösen av tomten är 40 420€. Arrendeavgift för 2024(enligt faktura)1038€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden